Wake up!

Hallå!

Precis som de flesta andra vid den här årstiden lider jag av trötthet, eller snarare abnorm trötthet närmare narkolepsi. Kan nämna att jag somnar i soffan nästan varje dag efter jobbet och trots mina eftermiddagstupplurer somnade jag innan melodifestivalen hade slutat förra lördagen... INTE OK! Jag tänkte ändå att det måste bero på den mörka årstiden. Igår fick jag veta vad min trötthet beror på. Jag var på stan och skulle precis cykla hem när sötsuget slog emot mig likt en betongvägg. Eftersom jag har godisstopp på vardagar (utom fredagar hehe) så kunde jag inte köpa något att stoppa i mig utan fick istället den briljanta idén att lämna blod på droppen i nordstan. Har inte varit där på jättelänge så det var faktiskt dags nu, dessutom får man jättegod fika...Perfekt! Två flugor i en smäll...

Varm oboy med kakor...


Tror det var 6:e gången som jag lämnade blod och det är alltid lika spännande att få veta vad man har för hb-värde. För varje gång jag varit där har värdet stigit, senaste värdet och alltså mitt högsta var 139. Igår var det 122. Då får man egentligen inte lämna blod men hon tog ändå en helt fylld påse! De är som vampyrer! Kan fortfarande inte sträcka ut armen utan att det gör ont som attan!!

Inte konstigt att jag varit trött... nu är jag ÄNNU tröttare!! Det blir till att knapra järntabletter! Ett tips för alla trötta själar där ute!

Wake up!

Våren närmar sig med stormsteg...

HÄRLIGA VINTER

Gud vilket härligt väder vi haft idag! Det har snöat för fullt både i fredags och i lördags så idag låg ett tjockt lager vit härlig kramsnö på marken. Som brevbärare borde jag bli deprimerad för varje snöflinga som singlar ned och träffar backen men istället blir jag euforiskt lycklig. Känns skönt! Tror det beror på att jag bara har en månad kvar i Sverige så jag kan uthärda lite snö... Imorse vaknade jag innan 07, helt sjukt! Jag kunde givetvis inte gå upp så tidigt på en söndag så jag låg och drog mig i en timme innan jag gick upp. Sen tvättade vi till klockan 11 och så fort vi blev klara med det packade vi picknickväskan och cyklade ut till delsjön. Det är så mysigt att komma ut till skogen och andas in granlukten, ha snöbollskrig se alla ekipage av ryttare och hästar trava förbi... man bli bara så glad!! Under utflykten blev jag även en erfarenhet rikare. Jag gjorde något som jag aldrig tidigare i mitt liv vågat göra och jag trodde aldrig att jag skulle göra det i Göteborg! Jag gick över isen på en sjö. Dessutom låg det ett tjockt lager med snö på isen så man såg inte eventuella sprickor eller liknande...Fick en härlig adrenalinkick när jag var på fast mark igen!! Här följer bevismaterial från mina nya kamera:


går med raska steg mot "picknickön" så att isen inte ska brista!

Underbar sol!




På väg mot cyklarna fick vi beskåda vacker kärlek....




I fredags var jag Carin, Fredrik och Jonte i vanlig ordning på Excet på after work. Gillar inte stället egentligen men om man kommer i tid så man får bord och sittplatser så är det grymt bra fredagsnöje! Gratis inträde, gratis mat och halva priset i baren. SWEET! Det får bli nästa fredag igen. 5e gången i rad tror jag... =)

Jag provpackade min ryggsäck på 70 liter inför resan för att se ungefär hur mycket jag får med mig och vad som måste lämnas hemma. Väskans vikt får heller inte överstiga 20 kg. När jag hade packat allt som jag vill ha med mig, med plats över i väskan, landade slutvikten på hela 7 kg. haha! Skönt, jag är safe!

sex veckor kvar...

kram kram



För lite sömn...

Helgen är över och veckan har börjat riktigt segt, helt utan nya krafter. Detta beror på att jag har haft en underbar helg med mina älsklingstjejer (Kattie och Angelina) som har hälsat på mig här i Göteborg! After work i fredags där vi mötte upp Fredrik och Carin som så snällt hade kämpat för att hålla två platser till oss! Det som skulle blivit en lugn kväll med en eller möjligtvis två cider slutade efter X antal glas och samtalsämnen och vi var hemma vid ett ungefär. Jag vaknade som vanligt vid 7 på morgonen och kunde inte somna om så det var bara att stiga upp glad i hågen!

På lördagen hamnde vi på en förfest på en klubb som heter Divine och därefter gick vi till Posh som faktiskt var roligare än vad jag trodde. Mycket trevligt folk! Och i vanlig ordning när man är ute med Angelina blev hela kvällen GRATIS! She knows the right people! Tack alla för en underbar kväll!!

På söndagen åkte tjejerna hem till sig och jag fick besök av mamma. Vi åt en jättegod middag hemma hos anders och jag gick hem vid niotiden. Kollade på Beck men somnade ca 20 minuter innan slutet och vaknade till eftertexterna. Varför vaknar man alltid just då? Så himla irriterande!! Sen kom Jonte hem vid halvtolv på natten. Så mysigt det var att somna i hans famn igen. Det hade jag saknat...

Så vad händer i veckan? till helgen? Jag har inget planerat... Vill göra något kul (som är gratis)!

idéer?

KRAM!

JORDEN RUNT!

Nu är resan köpt! Datum och destinationer är bestämda och eftersom våran reskassa är något bantad beslutade vi oss för att utesluta Australien eftersom varken jag eller Jonte känner sig särskilt lockad av landet. här följer våra avresedatum:

6 april. göteborg - Bangkok

1 maj Bangkok - Christchurch

17 maj Cristchurch - Fiji

28 maj Fiji - Los angeles

1 Juni Los angeles - London

(När pengarna tar slut) London - Göteborg

Göteborg - sportshopen (whole fucking summer!!)

Totalkostnad flygbiljetter för båda två: 45730:-  aouch!! Vi hade räknat på ett slutbelopp på drygt 35000:- men flygpriserna har stigit en del...

Idag har vi också  vaccinerat oss mot hepatit A och B och ska ta en till dos om en månad igen då vi också ska ta vaccination mot kolera.  mycket utgifter nu... Men både reseförsäkring och vaccinationer blev billigare än beräknat vilket känns väldigt skönt!

Nu blir det SPARA SPARA SPARA!! Kommer bli två deprimerande månader med vatten och bröd som enda föda, men efter det väntar två underbara månader...

Känns som att resan faktiskt kommer bli verklighet nu!

hörs!

en liten komplimang...

Så var de gjort...Kemiprovet. För tillfället känner jag att jag skulle anmält mig till biologin istället eftersom det är ett ämne som faktiskt intresserar mig, men det var nyttigt att repetera kemin lite. Det blir spännande att se resultatet...det blir tyvärr inget MVG men jag får hoppas på ett VG iallafall!

Jag har snart klarat av TVÅ godisfria dagar! Utan större problem måste jag ändå säga. Men det absolut jobbigaste är att INTE köpa godis när man handlar mat, dom har verkligen placerat ut godishyllorna mycket strategiskt...

I torsdags när jag delade ut post så mötte jag lite oväntat Janne Josefsson som var ute och powerwalkade...Plötsligt slank det ur ett "tjena" som blev besvarat och efter det kom "Bra program!" varpå han svarade med ett vänligt tack. Efteråt har jag undrat varför jag sa så? För jag tycker verkigen inte hans program är bra. Programidén är bra men jag stör mig så på han som pogramledare eftersom han ALDRIG låter någon tala till punkt och man missar då hela poängen med deras resonemang. Mitt plötsliga infall av smicker beror nog bara på att jag är en fjäskig jävel. Men han får nog ganska mycket skit och en liten komplimang kan rädda en hel dag. tro mig, Jag är brevbärare!

hej svej!

glömde berätta...

att jag ska ha godis-stopp måndag-fredag! Det kommer bli sjukt svårt!! Men jag tänkte att det blir nog lättare att klara av det om jag skrivit det här...

det kommer att bli mycket fruktätande.

längtar till godislördag redan!

wish me luck!

ännu en helg...

Nu har ännu en helg flutit förbi och veckorna bara rusar fram. Det känns riktigt skönt med tanke på att vi just nu befinner oss i sveriges tråkigaste årstid och min resa närmar sig med stormsteg även om det känns overkligt. Jag tror fortfarande att det kommer förbli en dröm...

Igår var det den årliga Bigjump tävlingen på chalmers och det är alltid lika kul att se på. Synd att de har lagt tävlingen i februari och inte i maj som för två år sedan. Men jag antar att de har tidigarelagt  den för att denna dära snön smälter bort i den härliga vårsolen...

Jag är alldelles proppmätt efter den extraordinära lasagnen som jag och jonte lyckades så sjukt bra med!! perfekta lunchlådor i veckan!

Nu är det "mia och klara"! wiiie

kram





RSS 2.0