tillbaka!

Då var man tillbaka från julsemestern. Det är så avkopplande att få komma hem till Örebro under några dagar, dels för att få träffa familjen och vänner och dels för att få miljöombyte. Det blir som en liten minisemester, trots att jag flängt fram och tillbaka för att hinna träffa så många som möjligt. Är riktigt ledsen att jag inte hann träffa mina "bonussystrar" Mica och Maria och jag hann heller inte hälsa på Ebba och ta en ridtur. Det får bli nästa gång jag åker hem. Så måste det bara bli. För dessa tre underbara personer vill jag verkligen hålla kontakten med!!

För övrigt har jag haft en härlig julhelg. Snön som jag har längtat efter i flera veckor föll magiskt över stan natten till julafton. Precis som det ska vara. Så jag var lika glad som alla andra barn födda 98 och senare...

Fick massvis med julklappar men den som tar första priset för bästa julklapp måste ändå vara morgonrocken och fårullstofflorna som jag fick av Jontes föräldrar. Jag LEVER numera i dessa två!!!

Snart är det nyår! För första gången ska jag fira in det nya året i Göteborg. Det kommer  bli roligt. Hoppas att Angelina och Sindre bestämmer sig för att ta sig hit!!

Just det! Måste komma på något roligt nyårslöfte. Jag ska leva nyttigare...mitt nya liv börjar 1 jan 2009. Yeah right...

Hej!

Sista gången!

Idag var alltså sista gången jag red på GFRK. Jag har under hösten tagit dressyrlektioner för att få en bättre grund i min ridning. Det har verkligen varit superkul och jag har lärt mig massa nya saker. Vanligtvis brukar vi vara runt tio personer som rider samtidigt men idag var vi bara TRE! Oerhört skönt. Vi tre som dök upp idag tjatade hela förra lektionen att vi ville hoppa sista gången på terminen. Men eftersom vi rider i en dressyrgrupp så var läraren ganska skeptisk till det hela men hon var tvungen att ge sig när vi var tre mot en. Jag som knappt provat på hoppning förut tyckte det var sjukt roligt, detta kan också bero på min hästs minst sagt otroliga entusiasm! Så det blev en lyckad sista lektion på ridskolan.

Jag fick ett glädjande besked för några dagar sedan. Jag har fått en plats i Pekka Dahlhöjds stavhoppsgrupp hösten 2009!!! Det ska bli sååå kul att börja hoppa igen. Det bästa är att vi kommer att träna gymnastik på lördagar i bergsjöns gymnastikhall. ååååå vad jag längtar!! (siktar på OS 2012...)

puss på er

Jul...

Dan före dan före dan före dan före dopparedan...dvs fyra dagar kvar innan årets troligast mest efterlängtade dag. Min jul firas som vanligt hemma i Örebro med mina sex syskon och mamma och pappa. Det blir därför mycket klappar att köpa och jag är klar med alla!  De är till och med jättefint inslagna!! Bara etiketterna som saknas. Jonathan däremot är fortfarande på stan och letar julklapp till mig. Jag har inte önskat mig någonting. HA!! Han har en svår uppgift framför sig. Kan ju nämna att han avskyr att gå på stan när det är mycket folk ute. Han valde rätt dag...




beautiful girls

hittade en gammal bild på mig och Kattie på datorn. så propra vi såg ut. haha! inte vanligt när vi
går ut utan vår Angelina...



fina va...

endast 7 dagar kvar.

Sju dagar kvar och julstämning har ännu ej infunnit sig. Trots alla mina försök till julpynt och lussekattsbakning så finns den helt enkelt inte. Men jag vet precis vad som saknas. Det vet ni också. SNÖ!!! Att något så enkelt som några minusgrader och nederbörd kan göra så mycket för våran sinnesstämning...Hur svårt kan det vara? Kom igen nu Kung Bore! wake up!!

Fuck!

Jag fick inte jobba idag heller. Jag kommer aldrig få ihop pengar till min resa i den här takten... Jobbar alltså på citymail som timvikarie och får jobba vid behov. I början fick jag jobba varje dag men nu har jag inte fått jobba på två dagar!!! Och jag kommer säkert inte få jobba resten av veckan heller...Detta medför att jag blir sjukt uttRåkad och otålig. Det är faktiskt tillfredsställande att komma ut och springa i trappor. Det fyller två funktioner; daglig motion (extrem daglig motion...) och lön. PERFEKT! Däremot inte så perfekt när man inte får jobba! (funderar på sportshopen...njaa)Men i januari kommer jag få jobba every single day...wiie!

Jag försöker kanalisera min energi nu när jag är ledig genom att göra något nyttigt. Kom på att jag kan plugga upp betyg. Så nu sitter jag och pluggar Kemi A. Har bokat in mig för prövning den 3 februari. klart och betalt! Nu jävlar!!

WISH ME LUCK!

What???

Idag var jag på en lägenhetsvisning på aschebergsgatan. 23 kvm med loft. Compact living. Eller  "mysigt" som mäklare skulle uttryckt sig. Den var faktiskt ganska mysig och otroligt fräsch! dessvärre fanns det INGA garderober och heller inte plats för några, vare sig garderober eller byråer. Det sulle gå att ordna med smarta lösningar och förvaring i förråd. Så jag ställde frågan till mäklaren. Är det vindsförråd eller källarförråd? "tyvärr finns det inget förråd". What!!?Hur kan det inte finnas ett förråd till en lägenhet på 23 kvm utan några som helst förvaringsmöjligheter!!?? Så det blev ett blankt nej. Jag slipper  väga för och nackdelar och all beslutsångest det innebär... skönt! Tycker synd om mäklaren bara...

nu ska jag browsa vidare på hemnet!

keep in touch!

here comes another one...

HAHA måste bara dela med mig...

vad sa hingsten när han blev kastrerad?

Va lack ja blir!

I like!

krossad daim i vaniljglass!!!! kan vara det bästa som finns. Mycket viktigt att först mosa glassen till mjukglass så att man får den där mcflurrykänslan... prova nu!!

Ljusspelen på götaplatsen. VACKERT!

Skidåkning. Idag fick jag en prenumeration av BRANT  och har suttit och drömt mig bort, in i den sköna gnistrande vita pudervärlden. Kommer dessvärre inte kunna åka någonting denna säsong då jag måste spara pengar till en resa i vår.

Marabou. ohälsosamt mycket. 

Magnus Betnér. Han är för skön!!

Hitchcocks filmer. mästerliga!

Göteborg. I love this city!

nu blir det  lussekatter och te som  jag tycker mycket om!

hej på er!


Bladlöss

Vet du varför bladlöss är så små?

Neeej!?

De har stannat i växten...

Varför?

Varför samlar man på sig så mycket saker? Jag har dessutom ett stort lagerrum i anslutning till min lägenhet och det ger mig utrymme att samla på mig extra mycket saker. Och det är precis vad jag gjort under de 3.5 år jag bott här. Jag ska stå på loppis nästa helg och rensade därför inne på lagret. Jag har TONVIS med saker. Eller jag kanske ska säga kläder... :




Har även en hel del saker som jag ska sälja. Har fått drygt fem kartonger från mamma som också behöver bli av med saker....

När man fyndar mycket på loppis så köper man ofta saker man inte behöver. Bara för att det är billigt. Men det känns ju så himla bra när man hittar de där grejorna. Om man inte skulle hitta någonting efter ett varv så går man varv efter varv tills man hittar något man blir nöjd med. Resultatet av detta illustrerar bilden ovan.

Nu ska jag tända andra ljuset i adventsljusstaken.

Ha de fint!

God Morgon

Jag vaknar av mig själv mellan 07 och 08 på lördagmorgonar. Jag behöver inte ligga och snooza mig igenom en hel timme och bli ännu tröttare. Nej, jag vaknar upp och är klarvaken. Riktigt skönt! Just denna morgon har jag till och med varit så duktig att jag ställt mig och lagat egen risgrynsgröt! Något som man för övrigt bara lagar i december månad. Kanske någon gång i januari men man brukar hålla sig till december. Iallafall gör jag det. Jag tycker man ska hålla på traditionerna (utom med just maten) och blir irriterad när stan är julpyntad redan i mitten på november!! Dessutom är lussekatten något som bara hör till december.

Julmaten. Allvarligt talat...det är INTE gott!! När JAG blir stor och firar jul med min familj så ska vi äta mat med ett tema. tex. God mat.

Nu måste jag kolla till risgrynsgröten.

Hej!

Jag kan vara en julfanatiker.

Sitter, som jag vanligtvis gör om kvällarna, i soffan framför televisionsapparaten och tittar på något danskt program om unga mödrar. Vet inte om jag tycker det är fint eller hemskt. Lutar nog åt det senare.

Förvånandsvärt nog tycker jag om när det blir mörkt ute redan klockan fyra på eftermiddagarna. Varför? Jo...för då kan man tända ADVENTSLJUSSTAKARNA!!! Och så får man ett underbart mysigt sken genom hela lägenheten. December är den mörkaste men också den absolut mysigaste månaden på hela året med julpyntning, julbak, jullklappsinslagning, pepparkaksätande, doften av mandarin, de enstaka snöflingor man får skymt av, med andra ord allt som hör julen till(förutom julmaten som jag tycker är vidrig).

Idag fick jag en otroligt tråkig och HÖG utgift, men en utgift som var helt nödvändig och ofrånkomlig. Jag lämnade in min cykel igår på verkstad på grund av att båda växlingsreglagen pajat. Och växeln som låg i när de pajade var på absolut lägsta. Det hela slutade med att jag fick byta, inte bara växlingsreglagen utan även allt annat som är mekaniskt, tramporna, navet mellan tramporna, båda drivreglagen och ny kedja. Kalaset slutade på 2114!!!! Men nu har jag en ny cykel och den var verkligen värd en upprustning efter allt den varit med om. (bl.a. legat på havsbotten...)

imorgon är det fredag och därmed snart helg! SWEEEEET!

simma lugnt

Välkommen...

Välkommen Bästa Hanna! Dessa ord får man ofta läsa när man skapar ett nytt konto på någon site. Men inte här...SKÖNT! Jag avskyr nämligen den, vad ska man säga, personliga prägel som företag vill skapa med dess kunder. Det bidrar inte till att jag känner mig välkommen utan snarare så infinner sig känslan att jag bara vill springa därifrån ungefär som när butiksbiträden kikar in i provhytten och frågar insmilande, "hur går det här då"?

Det ska bli jättekul att börja blogga. Precis som när jag skrev dagbok för cirka tio år sedan, fast mindre om killar (eftersom jag redan hittat min) och mindre om hästar!! Det är med blandade känslor jag läser mina gamla dagböcker. Jag skäms. Jag förundras. Och jag skrattar.

Jag kommer säkert titta tillbaka på min blogg om tjugo år och tänka precis samma sak...Var DET det enda jag tänkte på...??

Och det är just därför som jag bestämt mig för att börja blogga. För att kunna blicka tillbaka på mitt liv och smålé...

Enjoy yourselfs

puss!

RSS 2.0