Lamai beach

Lamai beach, Ko samui.  36 grader (i skuggan).


Boendet forsta natten var katastrofalt. Stranden var ganska fin men inte djupare an till knana, dessutom dok det oavbrutet upp ihardiga strandforsaljare som storde en i sitt lasande. Rummet luktade gammal mogel och det var fullt med mygg och smakryp. Var femte minut danade flygplanen rakt ovanfor var bungalow och de skot upp fyrverkerier hela natten som jag forst trodde var bomber...De 25 kronor vi betalade var for den natten kanns som helt bortkastade pengar!

 Pa morgonen nar vi vaknade (alldelles sonderbitna av myggen) samlade vi kvickt ihop vara saker for bege oss av till en annan strand, dar vi nu bott i tre natter. Rummet kostar 100 kronor mer och ar superfrascht!! Vi har havsutiskt, air condition, tv, varmdusch och far nya handdukar varje dag. LYX! Vi befinner oss pa den sydligaste delen av stranden dar det finns en del klippor man kan hoppa fran for att svalka av sig.

Imorgon lamnar vi detta paradis och aker  till Krabi som ligger pa thailands vastkust. 

Det glader mig att hora att Samson borjat visa sig fran sin ratta sida till slut...

Carin! vi far ta igen valborgsfirandet nasta ar, dubbelt upp! Klart man langtar till kampers aven om vi har det underbart har. Det ar ju det enda riktiga paradiset pa jorden!

Vi marker ingenting av kravallerna i bangkok har nere. Har inte ens hort om det pa nyheterna. Motte nagra av demonstranterna pa de hotellet vi bodde pa i bangkok. De var de trevligaste thailandare jag mott hittills!

Har det hant nagot kul hemma?

pussar!

Living the dream

Nu ar vi pa ko pangang, anlande for tre dagar sen tror jag, man tappar latt tidsperspektivet nar man ar helt ledig...=) Vi bor i en bungalow alldelles intill den kritvita sandstranden och vaknar vid 6-7 varje morgon av soluppgangen. Jag har lagt mig till med en underbar vana som jag undrar varfor jag inte beskaffat mig tidigare. Fruktfrukost! Perfekt nar det ar sa hett som det ar har (aven om jag har borjat vanja mig nu). Det kostar drygt 15 kronor och man far hur mycket som helst! applen, bananer, apelsiner, kiwi, vattenmelon, ananas, mango, och nagra andra jag inte kan namnet pa. jag farblir matt anda till 14-15 da jag brukar ata ris med gronsaker for 10 kronor. Aven vid denna maltid far jag sa mycket att jag inte ens orkar ata upp halften. Thailandare maste ha en jadra bra matsmaltning  for att kunna trycka i sig sa dar stora portioner i deras spada kroppar!

Igar var det nyar har. Vi hade verkligen valt fel dag att hyra moppe och aka runt for att utforska on for att pa nyarsafton i Thailand har alla vattenkrig med alla. Framforallt ar det roligt att sta langs vagkanten och kasta stora vattenhinkar pa mopedister som aker forbi. Det vidrigaste var nar det kastade oidentifierbart vitt pulver eller rod sorja pa en. De gangerna man var tvungen att aka genom sma byar fick man en enda lang dusch pa tio minuter eftersom alla framforvarande bilar akte extremt langsamt. Det ar forsta gangen jag sett thailandarna riktigt genuint glada. De skrattade hysteriskt varje gang de fick skvatta ner nagon annan. De skrattade till och med utan att halla handen for munnen. Till slut skrattade aven jag at denna hysteriska lyckoeufori.

Det finns fullt med losa katter och hundar har. En av dessa losa katter har borjat tytt sig at oss och jag ar for svag for att sta emot dennes charm. Tror den kanner av detta hos folk och efter detta sinne  noggrant valjer ut sina offer. Katten som jag latit kalla "Saga" har legat langa stunder och sovit i mitt kna. Idag bestamde jag mig iallafall for att kopa kattmat at henne vilket hon verkade uppskatta da hon slukade det i ett nafs! (Jag tvattar handerna noggrant med alcogel efter dessa moten).

Igar fick jag tillbaka min aptit efter manga dagars illamaende vilket jag tror beror pa hettan som jag nu vant mig mer vid. Batresan hit fran kopangang gick helt smartfritt sa nu ar jag inte langre radd for att aka bat =)!

Pa torsdag bar det av till Ko samui om vi foljer vara planer!

Bilder kommer senare...har nastan inte fotat nagonting annu.

kram kram

Goteborg-ko tao

Var resa inleddes med ett varmote i Wien for nagra fatal timmar och jag angrar verkligen inte att vi kopte de relativt dyra tur och returbiljetten. Det var vart vartenda ore!

I kontrast till Wien kandes bangkok som att kliva in i en illaluktande angbastu. Aven thailandarna verkade kanna av denna varme da de lika fafangt som alla losspringande hundar soker en skuggad plats. Staden fylls av pafrestande saljare som ar pa en som blodiglar och jag vet inte hur manga ganger jag snallt avvissade dom innan jag borjade att bara ignorera.

Nu har vi iallafall kommit till Ko tao och det ar sa skont att fa kanna de svala havsbrisarna aven om det ar extremt varmt har ocksa. Men det hade jag anda raknat med. Batresan hit tog tva timmar men kandes som en evighet da jag blev sjosjuk och spenderade mesta tiden med att stirra ner i en spypase.

Men nu ar vi antligen har och til skillnad fran foregaende natt har vi AC istallet for flakt vilket ar absolut nodvandigt sa inatt hoppas jag fa en skon nattsomn!

Stranden ar underbar och havet ar skont svalkande!

ha det fint!!

RSS 2.0