bilder fran valsafari NZ


Kommer iallafall sakna Nya Zeeland...

Om nagra timmar lyfter vi fran Christchurch for att spendera ca 2 veckor pa Yasawa islands, Fiji. Jag har hort att det ska vara helt underbart dar precis som jag hade hort om Thailand innan jag akte dit men efter en manad dar sa ar jag inte speciellt fascinerad av landet och skulle faktiskt inte rada nagon att aka dit. Av manga olika anledningar: Stranderna var inte speciellt bra da de var varre an lilla brattholmen pa somrarna, alltsa fullsmockade med batar! Vilket forstor hela charmen med en strand. Thailandarna  var pa en som gamar och ville tjana sa mycket pengar som mojligt aven om man snallt tackade nej. I ovrigt var det valdigt skrapigt overallt da de inte forstatt inneborden av sopkorgar som var nastintill obefintliga.

 

Nya Zeeland daremot ar ett underbart land!! Med storslagen natur, dess djurliv, de enormt trevliga mannsikorna och deras extrema miljomedvetenhet gor landet till Thailands totala motsats!

 

Av de stader vi besokt i Nya Zeeland ar Queenstown helt klart min favorit! Den ar belagen intill en sjo och omringad av snotackta berg.  Har ar vi pa toppen av ett berg alldelles intill staden. Hundra meter langre ner var det barmark... Man blev ju inte direkt mindre sugen pa skidakning nar man fick kanna pa snon... Det ar ju en evighet kvar till europas skidsasong borjar... Can't wait!!! 

Nagra kilometer norr om Queenstown ligger en liten by som heter Glenorchy och har spelades stora delar av sagan om ringen in. For att uppleva denna storslagna natur som bast ar givetvis pa hastryggen! Sa jag tvingade med Jonte pa en ridtur och han fick givetvis den galnaste hasten. Det var riktigt kul att rida bakom honom och se honom kampa for sitt liv i galoppen da hasten nastintill skenade men han tyckte anda det var kul efterat sa vi tog nagra ridturer till och nu ar han en riktig stjarnryttare...

 

Igar var vi pa valsafari och fick se tre kaskelottvalar och massvis med albatrossar, daribland vandringsalbatross som ar VARLDENS STORSTA FAGEL!!!! Det ni... det ar svarslaget! Dessutom lyckades jag, genom mina fotofardigheter, fota en kaskelottval och en albatross i en och samma bild! Bevis komer senare...

 

hors!

 

 

 

 

 


Nya Zeeland. Bilder sager mer an ord, titta och njut...


























ALBATROSS!!!




 The Chasm!






















Bilder fran roadtrip pa nya Zeeland!

Dricker glaciarvattnet fran franz josef...freezing cold!



Vagen mellan Christchurch och Greymouth


Do not feed the Keas!!












Franz josef glacier.

Vacker utsiktsplats!

Lake Wanaka



Nya zeeland

Motte med gladje hosten och kylan i nya zeeland idag. Kanns helt underbart att byta ut den tunga hettan pa khaosan road i Bangkok mot ett klimat dar man faktiskt kan ga i normalt tempo och anda inte bli genomsvettig och tungandad. Dessutom kanns det lite som att komma hem for Christchurch kanns som en helt vanlig svensk stad. Det enda som ar trakigt att ha bytt bort ar alla skona bad och billiga levnadskostnader.

Sista veckan i Thailand spenderade vi pa phi phi islands dar vi bodde billigt i en bambuhydda med altan och havsutsikt alldelles intill stranden. Vi akte pa en snorklingstur och dok bland massa fina rev och fargglada firrar! Tyvarr fick vi inte se nagon haj vilket jag hade hoppats pa. Inte heller fick vi nagon skymt av Nemo fastan Jonte havdar bestamt att han sag den tre ganger...Sista dagarna lag vi och bokstavligt talat stekte pa stranden, sa mycket sa att hela min underlapp har blivit fylld av blasor som varar ordentligt. Ingen trevlig syn...hoppas att de laker snart. Jonte har tyvarr genom hela resan lett tavlingen om vem som ar brunast och jag har inte lyckats hinna ikapp. Tavlingen startar igen pa Fiji och da ar det jag som ska vinna!

Inatt bor vi pa ett mycket billigt rum mitt i stan men till var fasa fungerar inte elementet och det gar inte att stanga fonsterna. Det blir till att kura ihop oss med filtar! Imorgon ska vi hyra bil och upptacka resten av sydon.

Flygresan hit igar startade med att vi flog rakt genom ett riktigt askovader. Hela planet skakade och det blixtrade orangea och bla blixtar runt hela planet! Riktigt obehagligt! hoppas det gar battre nasta gang...

Allt bra hemma?

kram hanna


RSS 2.0